Blåseisolering av nye – og eldre boliger

MK Boliservice driver i dag kun med blåseisolering av nye boliger og større prosjekter, samt etterisolering av eldre boliger.

Kontakt oss

Etterisolering av eldre bygg

Blåseisolering har den store fordelen at man slipper å utføre store operasjoner, som f.eks demontering av vegger og foreliggende forarbeid, som igjen er tidsbesparende og rimeligere i pris.

Før i tiden var det uvanlig å isolere ytterveggene, og de som gjorde det brukte heller aviser eller gamle klær i veggene. Det ble vanligere å isolere veggene da mineralull kom på markedet etter 1950-årene. Dette førte til at husene ble bedre isolert og kostnadene for å holde huset varmt og eneribruken til oppvarming gikk drastisk ned.

Ved bruk av etterisolering vil du få en bolig som er mer komfortabelt å bo i pga bedre inneklima, og fordi det vil bli enklere og billigere å varme opp boligen på kaldere årstider.

Vi er leverandører av:

  • Glava blåseull
  • Isover insulsafe
  • Isocell
  • ICell

Blåseisolering av nybygg

I forhold til tradisjonell isolering har blåseisolering en del fordeler:

Blåseisolering har bedre fyllingsgrad, bedre isolasjonsverdi, beste brannklasse (A1) og gode akustiske egenskaper. Det er også ganske tidsbesparende og resulterer i svært lite avfall.

Å blåseisolere en standard enebolig kan være gjort på ca én dag. Vi anvender en fiberduk og fyller på med isolasjon bak denne fiberduken. Vi monterer fiberduken, deretter blir det laget et lite hull, og fyller veggen.

Blåseisolasjon er med på å skape et godt og stabilt inneklima. Det gir en tett isolering som legger seg rundt rør og tekniske installasjoner, som igjen gir både varme og lydisolering.